Cukiniowe babeczki z nadzeniem buraczano-grzybowym otulone serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Cukiniowe babeczki z nadzeniem buraczano grzybowym i z serem- idealnie nadają się na przekąske, na przystawkę i nie tylko!bardzo smaczne!-polecam

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    2 małe buraki
    300 g grzybów leśnych świezych
    1 cebula
    300 g sera żółtego
    2 jajka
    około 100 g mąki pszennej
    pęczek świeżej natki
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Muffinki

Cukiniowe babeczki z nadzeniem buraczano-grzybowym otulone serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać ze skóry , zetrzeć na tarce o małych oczkach oczkach.
    Buraki obrać , zetrzeć na tarce o małych oczkach
    Ser zetrzeć na tarce.
    Grzyby leśne, oczyścić , pokroić w drobną kostkę i zeszklić wraz z posiekaną cebulą na oleju.
    Natkę posiekać.

    Do startej, odciśniętej cukini dodać 200 g sera, jajka, mąkę , posiekana natkę i przyprawy, wyrobić masę.
    Buraczki wymieszać z 50 g sera i z grzybami leśnymi i cebulą.

    Foremki silikonowe ( lekko natłuszczone) wypełnić najpierw nadzeniem cukiniowym a następnie nadzeniem buraczanym z serem i grzybami.
    Wierch oprószyć resztą pozostałego sera.

    Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

    Podawac lekoo przestudzone, smacznego:)

Porady

Babeczki podrosną, lecz podczas stygnięcia mogą trochę opaść.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Buraki Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować