Cukiniowe babeczki z nadzeniem buraczano-grzybowym otulone serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię obrać ze skóry , zetrzeć na tarce o małych oczkach oczkach.
Buraki obrać , zetrzeć na tarce o małych oczkach
Ser zetrzeć na tarce.
Grzyby leśne, oczyścić , pokroić w drobną kostkę i zeszklić wraz z posiekaną cebulą na oleju.
Natkę posiekać.
Do startej, odciśniętej cukini dodać 200 g sera, jajka, mąkę , posiekana natkę i przyprawy, wyrobić masę.
Buraczki wymieszać z 50 g sera i z grzybami leśnymi i cebulą.
Foremki silikonowe ( lekko natłuszczone) wypełnić najpierw nadzeniem cukiniowym a następnie nadzeniem buraczanym z serem i grzybami.
Wierch oprószyć resztą pozostałego sera.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Podawac lekoo przestudzone, smacznego:)
Porady
Babeczki podrosną, lecz podczas stygnięcia mogą trochę opaść.
Komentarze