pieczone buraki z serem i bakaliami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Buraki po upieczeniu nabierają wspaniałego słodkiego smaku

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - buraki: 4 sztuki
    - ser pleśniowy blue: 50 gramów
    - figi suszone: 50 gramów
    - orzechy włoskie: 50 gramów

Pieczone buraki z serem i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • buraki piec w całości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni celcjusza przez 50 min, wystudzić,
    • buraki obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć,
  • 2. • figi moczyć kilka minut w gorącej wodzie, pokroić w kostkę,
    • orzechy rozgnieść, ser pokruszyć,
    • figi, ser i orzechy wymieszać, napełnić masą buraki,
  • 3. • zapiekać jeszcze 10 min w temperaturze 180 stopni celcjusza

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy