Pieczone bataty

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wilec ziemniaczany-gatunek byliny znany również pod nazwą batat lub słodki ziemniak.Jego smak jest bardzo delikatny i słodkawy.Ja najczęściej robię je pieczone w postaci frytek lub w plasterkach z różnymi dodatkami.Świetny dodatek do obiadu lub jako przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 średnie bataty
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki rozmarynu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone bataty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bataty obrać i pokroić na plasterki.
    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć plasterki batatów. Posypać solą i rozmarynem.
    Ząbki czosnku położyć w różnych częściach blaszki między batatami. Skropić olejem i piec w 180 stopniach C .
    Szybko i smacznie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować