Pieczone a'la krokieciki

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Na ciepło świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu lub na zimno jako samodzielna przekąska

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag kiszonej kapusty
    10 dag grzybów
    1 cebula
    20 dag kiełbasy
    2 łyżi oleju
    sól, pieprz
    opakowanie ciasta francuskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Paszteciki

Pieczone a'la krokieciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalej wodą i namocz przez noc. Następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie. Na oleju podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, dodaj pokrojoną kapustę i chwilę razem podsmaż. Zimną kapustę z cebulą oraz osączone grzyby i kiełbasę przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Całość dopraw solą i pieprzem.
  • image-1h9rksy 2. Ciasto francuskie rozłóż na stolnicy i delikatnie rozwałkuj. Wzdłuż brzegu nałóż porcję farszu i zwiń w rulon. Następnie ostrym nożem zrób niewielkie nacięcia z góry.
  • image-1gqt3j4 3. Pokrój na paszteciki i przełóż na blachę. Gotowe bułeczki przed pieczeniem posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym do 180C piekarniku przez ok 20-25 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować