Pieczone a'la krokieciki

  • wyświetlono: 5036 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Na ciepło świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu lub na zimno jako samodzielna przekąska

aliss06
  • 60min

Składniki

50 dag kiszonej kapusty
10 dag grzybów
1 cebula
20 dag kiełbasy
2 łyżi oleju
sól, pieprz
opakowanie ciasta francuskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone a'la krokieciki

  • 1. Grzyby zalej wodą i namocz przez noc. Następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie. Na oleju podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, dodaj pokrojoną kapustę i chwilę razem podsmaż. Zimną kapustę z cebulą oraz osączone grzyby i kiełbasę przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Całość dopraw solą i pieprzem.
  • image-1h9rksy2. Ciasto francuskie rozłóż na stolnicy i delikatnie rozwałkuj. Wzdłuż brzegu nałóż porcję farszu i zwiń w rulon. Następnie ostrym nożem zrób niewielkie nacięcia z góry.
  • image-1gqt3j43. Pokrój na paszteciki i przełóż na blachę. Gotowe bułeczki przed pieczeniem posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym do 180C piekarniku przez ok 20-25 min

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczylaprzystawkaciasto francuskiepasztecikiśniadanieprzyjęcieimprezapieczonekrokieciki

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: AgnieszkaK1225

Tanie i pyszne krokieciki z "byle czym"

Krokieciki są pyszne i nie urazaja...

A'la kebab

Dodane przez: anka1988

A'la kebab

Nie raz nachodzi mnie ochota na...

image-1sh03ol

Dodane przez: blondi1985_21

A'la krokiety

Krokiety na inny sposób, dzieci...

A'la Stonoga

Dodane przez: evita0007

A'la Stonoga

Świetna przekąska lub kolacja dla...

patisony

Dodane przez: EvciaDG

Smażony patison a'la schabowy

Ogród zasypuje swoimi darami, a...

image-1xirhkf

Dodane przez: Alex M

Domowy ser a'la bundz

Ten ser robiła dla mnie kiedyś...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE