1,5 kg wieprzowiny
● przyprawa uniwersalna
● op. mrożonych warzyw na patelnię
● 4 cebule
● 1 kg pieczarek
● oliwa
● po 200 ml łagodnego i pikantnego keczupu
● mąka do obtoczenia
Pieczona wieprzowina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Oprószamy
przyprawa uniwersalna i skrapiamy oliwą. Wstawiamy na noc do lodówki.
2.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Cebule obieramy
i kroimy w krążki.
3.Mięso obtaczamy w mące, podsmażamy i wyjmujemy.
Na tłuszczu po smażeniu mięsa podduszamy lekko rozmrożone
warzywa.
Połowę przekładamy
do naczynia żaroodpornego.
Wykładamy
połowę mięsa i przykrywamy
1/2 pieczarek
oraz cebuli. Czynność
powtarzamy.
Polewamy wymieszanymi
keczupami.
Pieczemy 1,5 godziny
w 200 °C.
Komentarze