Pieczona wieprzowina

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tak przygotowane mięso jest bardzo soczyste.

Składniki:

  • 1,5 kg wieprzowiny
    ● przyprawa uniwersalna
    ● op. mrożonych warzyw na patelnię
    ● 4 cebule
    ● 1 kg pieczarek
    ● oliwa
    ● po 200 ml łagodnego i pikantnego keczupu
    ● mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona wieprzowina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Oprószamy
    przyprawa uniwersalna i skrapiamy oliwą. Wstawiamy na noc do lodówki.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Cebule obieramy
    i kroimy w krążki.
  • 3. Mięso obtaczamy w mące, podsmażamy i wyjmujemy.
    Na tłuszczu po smażeniu mięsa podduszamy lekko rozmrożone
    warzywa.
    Połowę przekładamy
    do naczynia żaroodpornego.
    Wykładamy
    połowę mięsa i przykrywamy
    1/2 pieczarek
    oraz cebuli. Czynność
    powtarzamy.
    Polewamy wymieszanymi
    keczupami.
    Pieczemy 1,5 godziny
    w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować