Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem

0 (0 ocen)

Aromatyczne i dekoracyjne, w sam raz na niedzielny obiad:)

Składniki:

  • 1 sznycel z indyka- 95 g
    2 śliwki
    2 łyżeczki twarożku typu almette-12 g
    Sól, pieprz do smaku
    ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    ½ łyżeczki majeranku
    2 łyżeczki octu czerwonego

Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1b66etf 1. Do miseczki wlać ocet, dodać sól, pieprz paprykę oraz majeranek. Wymieszać na pastę. Umyte i osuszone mięso rozbić tłuczkiem. Do marynaty przełożyć mięso, wstawić do lodówki na około 30 minut
  • image-0x1m5dc 2. Z umytych owoców wyjąć pestki. W jej miejsce nałożyć po łyżeczce serka. Lekko docisnąć owoc. Następnie mięso wyjąć z marynaty.
  • image-0vjbolj 3. Na płacie mięsa nałożyć śliwki i ściśle zrolować. Zabezpieczyć wykałaczkami. Piec w 200 st około 20-22 minut. Przed podaniem zostawić na 2-3 minuty a następnie wyjąć wykałaczki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy