Aromatyczne i dekoracyjne, w sam raz na niedzielny obiad:)
Składniki:
1 sznycel z indyka- 95 g
2 śliwki
2 łyżeczki twarożku typu almette-12 g
Sól, pieprz do smaku
½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
½ łyżeczki majeranku
2 łyżeczki octu czerwonego
Pieczona roladka indycza ze śliwką i twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki wlać ocet, dodać sól, pieprz paprykę oraz majeranek. Wymieszać na pastę. Umyte i osuszone mięso rozbić tłuczkiem. Do marynaty przełożyć mięso, wstawić do lodówki na około 30 minut
2.Z umytych owoców wyjąć pestki. W jej miejsce nałożyć po łyżeczce serka. Lekko docisnąć owoc. Następnie mięso wyjąć z marynaty.
3.Na płacie mięsa nałożyć śliwki i ściśle zrolować. Zabezpieczyć wykałaczkami. Piec w 200 st około 20-22 minut. Przed podaniem zostawić na 2-3 minuty a następnie wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Komentarze