Pieczona polędwiczka z sarny w musztardzie francuskiej

  • wyświetlono: 8740 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 2

Pyszna delikatna polędwiczka marynowana, a następnie pieczona w otoczce z musztardy francuskiej.

Kasja1986
  • 360min

Składniki

ok. 1,5 kg polędwiczki z sarny, ewentualnie może być wołowa
3 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki miodu
kieliszek białego wina

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczona polędwiczka z sarny w musztardzie francuskiej

  • 1. Polędwiczkę oczyszczamy z błon. Następnie marynujemy w musztardzie i miodzie kilka godzin. Przygotowane mięso przekładamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego podlewamy winem i pieczemy w temperaturze 200 stopni C ok. 45 - 60 min.

Porady

Polędwiczka na gorąco świetnie komponuje się z miksem sałat.

Na zimno polędwiczkę podaję w towarzystwie suszonych pomidorów i bagietki z masłem ziołowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

image-0d9rcu5

Dodane przez: ewuska2016

Kotlety schabowe w musztardzie francuskiej

Schabowe w lżejszej wersji

Polędwiczka w cieście francuskim

Dodane przez: agarybak76

Polędwiczka w cieście francuskim

Jeżeli ktoś lubi połączenie mięsa...

Karczek

Dodane przez: anaid123

Pieczony karczek w musztardzie

Propozycja na soczystą wędlinę,...

Pieczony łosoś w musztardzie

Dodane przez: monikismakołyki

Pieczony łosoś w musztardzie

Samo zdrowie, każdy to powie. Świeżo...

Skrzydełka

Dodane przez: inusia

Pieczone skrzydełka w musztardzie

Skrzydełka są mięciutkie i aromatyczne,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE