Pieczona pierś z indyka w lubczyku (dla dzieci)

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Kolejna propozycja pysznej wędlinki dla najmłodszych pociech - nie słona, aromatyczna, w sam raz na kanapeczki malucha :) dla dorosłych należałoby bardziej posolić wodę, w której mięso się moczy.

  • 40 min

Składniki:

  • 1,5-2kg filet z indyka
    3 łyżeczki suszonego lubczyku
    1 łyżeczka tymianku
    1 duża cebula
    5 liści laurowych
    1 płaska łyżeczka soli
    1 łyżka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kanapki Wędliny

Pieczona pierś z indyka w lubczyku (dla dzieci) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie myjemy, oczyszczamy z błon i zanurzamy w wodzie w dodatkiem soli i 1 łyżeczki lubczyku. Odstawiamy na noc do lodówki.
    Następnego dnia osuszamy je papierowym ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy oliwą i oprószamy suszonym lubczykiem oraz tymiankiem. Dookoła rozkładamy liście laurowe i pokrojoną na cząstki cebulę.
    Pieczemy około 2 godziny w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować