Pieczona pierś z indyka

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pierś jest doskonałym dodatkiem do obiadu jak i do kanapek.

  • 3 godz.

Składniki:

  • pierś z indyka (ok.2 kg)
    przyprawa do indyka
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
    papryka słodka w proszku
    kucharek

Pieczona pierś z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym .Nacieramy z obu stron przyprawami i związujemy sznurkiem do wędlin .Wkładamy do rękawa do pieczenia ,końce związujemy .Pieczemy ok. 2 h w temperaturze 170-180 stopni .

Porady

Pierś najlepiej zostawić na noc w lodówce ,by nasiąkła przyprawami i upiec następnego dnia . Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości piersi .Najlepiej piec 1h na 1 kg mięsa .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy