Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią i wędliną jest pyszną propozycją na jesienny obiad. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej
    150 gram wędliny
    1 mała cukinia
    2 łyżki oleju
    1 łyżka bułki tartej
    1 żółtko jajka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Wędliny

Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Cukinię myjemy i osuszamy, kroimy razem ze skórką w kosteczkę. Wędlinę kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone składniki i odstawiamy do przestygnięcia.
    Papryki myjemy i osuszamy, odcinamy górną część i usuwamy pestki.
    Do miski wkładamy kaszę jaglaną i dokładamy resztę składników, mieszamy i faszerujemy papryki.
    Papryki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wlewamy wodę, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować