Ostatnio w naszym domu dominują serowe przepisy. Zachwyciłam się też pesto. Pomidory z pesto rosso są pyszne, więc eksperymentuję i wymyślam nowe kulinarne kombinacje.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- Papryka czerwona świeża: 2 sztuki
- ugotowany ryż: 0.5 szklanki
- pomidor: 1 sztuka
- Pesto Rosso: 2 łyżki
- ser gorgonzola, opakowanie: 0.33 sztuki
- Przyprawa Specialite Kamis Suszone Pomidory z bazylią: 1 łyżeczka
Pieczona papryka z gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obcinamy czubki papryki i wydrążamy środek. Pomidora kroimy w kostkę i wkładamy do papryki, dodajemy ryż i mieszamy z pesto. Doprawiamy przyprawą Specialite Kamis i na koniec układamy pokrojony w kostkę ser Gorgonzola. Zapiekamy w 180 C aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.
Komentarze