Pieczona papryka z gorgonzolą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ostatnio w naszym domu dominują serowe przepisy. Zachwyciłam się też pesto. Pomidory z pesto rosso są pyszne, więc eksperymentuję i wymyślam nowe kulinarne kombinacje.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Papryka czerwona świeża: 2 sztuki
    - ugotowany ryż: 0.5 szklanki
    - pomidor: 1 sztuka
    - Pesto Rosso: 2 łyżki
    - ser gorgonzola, opakowanie: 0.33 sztuki
    - Przyprawa Specialite Kamis Suszone Pomidory z bazylią: 1 łyżeczka

Pieczona papryka z gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obcinamy czubki papryki i wydrążamy środek. Pomidora kroimy w kostkę i wkładamy do papryki, dodajemy ryż i mieszamy z pesto. Doprawiamy przyprawą Specialite Kamis i na koniec układamy pokrojony w kostkę ser Gorgonzola. Zapiekamy w 180 C aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy