Pieczona miruna w sosie curry

4.5 (184 ocen)

Smaczna i delikatna miruna zapiekana w jogurtowym sosie curry. W takim sosie można również upiec dorsza lub mintaja.

Składniki:

  • 4 filety ryby miruna
    200 g jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka skórki z cytryny
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka przyprawy curry
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Ryba

Pieczona miruna w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić i osuszyć. Włożyć do naczynia do zapiekania filet przy filecie. Jogurt naturalny przemieszać, użyłam rózgi kuchennej. Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać. Taką mieszankę wylać na rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C na 30 min. Gorącą wyjmować łopatką i podawać np z ryżem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować