Pieczona makrela

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną rybkę.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 świeżych filetów z makreli ( bez głów, ogonów i ości)- 3 ryby
    1 łyżeczka oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    1 płaska łyżeczka soli, pieprzu białego i suszonych pomidorów drobno pokrojonych

Pieczona makrela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby myjemy i osuszamy. Następnie skrapiamy mięso sokiem z cytryny. Sól, pieprz i pomidory mieszamy razem i posypujemy mięso ryb. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy filety ryby. Przykrywamy naczynie z rybami i odstawiamy na 1 godzinę. Potem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy