Pieczona łopatka

0 (0 ocen)

  • 13 godz. 20 min

Jest krucha i soczysta, po prostu pyszna

  • 13 godz. 20 min

Składniki:

  • 1kg łopatki wieprzowej
    1,5 łyżki soli
    1 łyżka pieprzu czarnego
    2 łyżki cukru brązowego
    1 łyżka słodkiej papryki
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki majeranku

Pieczona łopatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona łopatka 1. Wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek, cukier, oliwę rozetrzeć na pastę. Mięso umyć osuszyć i natrzeć przygotowaną pastą. Włożyć do lodówki najlepiej na noc. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach przez 3 godziny. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy