Pieczona kiełbasa na sałatce z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Od czasu do czasu lubię zjeść kiełbasę, nie zapominam jednak o dodatkach warzywnych.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kawałki kiełbasy śląskiej
    puszka konserwowej cieciorki
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    sol do smaku
    marynata do kiełbasy:
    1 łyżeczka musztardy chrzanowej
    1/2 łyżeczki oliwy aromatyzowanej chilli
    1/4 łyżeczki miody
    1/3 łyżeczki octu balsamicznego
    1/2 łyżeczki keczupu łagodnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona kiełbasa na sałatce z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę (bez zalewy) przekładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku.
    Wszystkie składniki marynaty łączymy w jednolitą emulsję, kiełbaski nacinamy i smarujemy z obu stron marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kawałki czosnku, plastry cebuli i pieczemy przez kwadrans w 180 st. Podajemy ułożone na sałatce z cieciorki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować