Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie

4.49 (164 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie. Smaczna propozycja obiadowa. Polecam z ulubionymi dodatkami.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki,
    1 szklanka majonezu,
    2 łyżki musztardy chrzanowej,
    1 łyżka słodkiej papryki.
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry.
    Musztardę łączymy z majonezem i słodką papryką.
    Łączymy karkówkę z sosem i dokładnie mieszamy.
    Odstawiamy na godzinkę do lodówki.
    Wykładamy na blaszkę piekarnikową.
    Pieczemy 1 godzinkę w 180 stopniach.
    Po 30 minutach przewracamy karkówkę na drugą stronę.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Porady

Karkówkę podajemy z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Karkówka Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować