Pieczona gruszka z orzechami pekan, serem lazur i miodem palmowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki w przygotowaniu i pyszny deser. Ciekawe połączenie smaków :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • gruszka 2 duże szt
    ser pleśniowy lazur 100 gram
    orzechy pekan 2 łyżki
    miód palmowy 2 łyżki

Pieczona gruszka z orzechami pekan, serem lazur i miodem palmowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przekroić na pół. Wydrążyć gniazdo nasienne za pomocą łyżeczki. Wstawić gruszki do nagrzanego piekarnika i podpiec je przez 3-4 minuty w temperaturze 180 stopni.
    Ser lazur pokroić w kostkę (zostawić 4 plastry do ułożenia na wierzchu), dodać pokrojone orzechy pekan oraz miód palmowy. Nałożyć farsz do gruszek. Na wierzchu ułożyć plastry sera. Piec przez około 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy