Pieczona golonka z indyka

4.5 (184 ocen)

Polecam:)

Składniki:

  • 2 golonki z indyka
    - 1 cebula
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 łyżeczka imbiru
    - 2 łyżki soku z cytryny
    - 1/2 łyżeczki kolendry
    - sól
    - 3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona golonka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Golonkę myjemy i osuszamy;
    2. Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy imbir, sok z cytryny, sól, kolendrę, oliwę i dokładnie mieszamy;
    3. Golonki zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce;
    4. Mięso pieczemy w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny co jakiś czas polewając wytworzonym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować