Pieczona Golonka w Warzywach

4.42 (151 ocen)

Idealna na rodzinne posiedzenie.

Składniki:

  • 7 golonek
    4-5 marchwi
    2 średnie selery
    2 pietruszki
    sól, pieprz, majeranek,
Wystaw ocenę:

4.42 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Pieczona golonka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przewracamy golonki podczas pieczenia 1. Golonki doprawić przyprawami i mocno podsmażyć na patelni na smalcu. Gdy będą już rumiane z każdej strony, wyjąć je i ułożyć w brytfance. Warzywa obrać i pokroić w średnią kostkę lub słupki i podsmażyć chwilę na tym samym tłuszczu co golonki. Podsmażone dorzucić do mięsa. Zalać wszystko wodą (około 3 cm od dna), przykryć i piec w 190 stopniach aż będą miękkie obracając je co jakiś czas (długość pieczenia zależy od rozmiaru golonek).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować