Pieczona dynia z mięsną wkładką

  • wyświetlono: 413 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pieczona dynia jest znakomita, a z mięsem stanowi bardzo sycące danie.

ewaeu
  • 90min

Składniki

dynia Hokkaido
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
olej do posmarowania dyni
sól

400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka
2 łyżki bułki tartej
łyżka masła
jajko
łyżeczka ziół prowansalskich
pieprz biały mielony
sól

olej do posmarowania formy

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczona dynia z mięsną wkładką

  • 1. Dynię umyć i przekroić wzdłuż. Usunąć pestki i piętki . Posmarować połówki dokładnie olejem i posypać ziołami i solą.
    Mięso dokładnie wyrobić z w/w składnikami i napełnić nim ,, miseczki ,,.
    Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oleje.
    Zapiekać ok 70 min - 180 stopni.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakipieczona dynia z mięsna wkładką

Komentarze

Podobne przepisy

Dynia pieczona z białą kiełbasą

Dodane przez: Jaga85

Dynia pieczona z białą kiełbasą

Szybko, smacznie i na każdą kieszeń-...

Tort mięsny z pieczarkami

Dodane przez: RedakcjaPP

Tort mięsny z pieczarkami

Jestem na rencie. Od czasu do czasu...

Schab z wkładką

Dodane przez: Katarzynka

Schab z wkładką

Urozmaicenie tradycyjnej pieczeni...

Ziołowe schabowe z wkładką

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Ziołowe schabowe z wkładką

Ziołowe schabowe są świetną alternatywą...

Schabowe z wkładką

Dodane przez: rzelkazag

Schabowy z wkładką

Kotlet schabowy z wkładką w chrupiącej...

Dynia pieczona w ziołach

Dodane przez: Skotka

Dynia pieczona w ziołach

Bardzo lubię dynię, przyrządzam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE