Pieczona dynia z mięsną wkładką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pieczona dynia jest znakomita, a z mięsem stanowi bardzo sycące danie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • dynia Hokkaido
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    olej do posmarowania dyni
    sól

    400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka
    2 łyżki bułki tartej
    łyżka masła
    jajko
    łyżeczka ziół prowansalskich
    pieprz biały mielony
    sól

    olej do posmarowania formy

Pieczona dynia z mięsną wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię umyć i przekroić wzdłuż. Usunąć pestki i piętki . Posmarować połówki dokładnie olejem i posypać ziołami i solą.
    Mięso dokładnie wyrobić z w/w składnikami i napełnić nim ,, miseczki ,,.
    Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oleje.
    Zapiekać ok 70 min - 180 stopni.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy