Pieczona dynia z kuksusem i orzechami z miodem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

pieczona dynia podana z kuskusem , miodowymi orzechami-polecam

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 200 g kaszy kuskus na sypko
    1 szklanka mleka do zalania kaszy
    kawałek dyni-około 70-80 g
    garśc orzechów włoskich drobniej posiekanych lub pokruszonych
    szczypta cynamonu
    szczypta cukru waniliowego
    3 łyzki płynnego miodu

Pieczona dynia z kuksusem i orzechami z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze kuskus zalac gorącym mlekiem , odstawić na 5 minut, wymieszac.
    1. Dynie obrac ze skórki, pokroic w kostke , oprószyc cynamonem i cukrem waniliowym wstawić do piernika rozgrzanego do 200 stopni na około 25-30 minut.
    3. Orzechy obrać z łupin, pokruszyc , umiescic na patelni, dodac 2 łyzki miodu i przez chwile prazyć na ogniu , mieszając .
    4. Kasze kuskus umiescic w pólmisku , dodac pieczone kawałki dyni oraz miodowe orzechy, całosc wymieszac.
    Wierzch dodatkowo mozna polac płynnym miodem, lecz niekoniecznie ,
    smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy