Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną

4.48 (173 ocen)

  • 20 min

Szybki obiad

  • 20 min

Składniki:

  • 1/4 dyni hokkaido
    1/2 średniej cukinii
    1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
    1 ząbek czosnku
    2 łyżeczki suszonego estragonu
    szczypta kurkumy
    2 szczypty ostrej papryki
    3 łyżki oliwy
    sól ziołowa
Wystaw ocenę:

4.48 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 st. Dynię oczyszczamy, obieramy ze skóry i razem z cukinią kroimy na mniejsze, ale podobnej wielkości kawałki, a czosnek kroimy na plasterki. Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę, którą mieszamy z suszonym estragonem kurkumą, ostrą papryką, solą ziołową, wrzucamy pokrojone warzywa i starannie mieszamy całość. Warzywa pieczemy przez 20 minut, podajemy na kaszy jęczmiennej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować