Pieczona dorada

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa pieczona ryba, dobrze doprawiona. Świetnie smakuje z surówką z papryką, cebulą, bazylią i rzodkiewką!

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dorady,
    przyprawy: sól, pieprz cytynowy, bazylia, oregano, imbir
    2 gałązki koperku

Pieczona dorada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby muszą być ypatroszone, wyczyszczone z łusek, u mnie także bez głowy.
    Ryby posypujemy z obu stron i środku przyptawami,
    W środek ryby wkładami po gałązce koperku.
    Odkładamy na 30 minut.

    Zawiajmy w folię aluminiową.

    Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 25minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy