Pieczona cieciorka

  • wyświetlono: 352 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zdrowa przegryzka z cieciorki na słodko lub ostro, jak kto lubi. Mnie zdecydowanie bardziej smakuje z miodem i cynamonem, ale ta na ostro również miała swoich zwolenników i zniknęła jako pierwsza.Dobrze wysuszona cieciorka jest chrupiąca, aromatyczna i niesłychanie wciągająca.

Goszka
  • 60min

Składniki

Cieciorka na słono
• 1 puszka cieciorki jasnej
• 2 łyżki oliwy
• 1/2 łyżeczki mielonej papryki, słodkiej lub ostrej albo wymieszanej
• szczypta soli
Cieciorka na słodko
• 1 puszka cieciorki ciemnej
• 1 łyżeczka oliwy
• 2 łyżki miodu
• 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczona cieciorka

  • 1. • Obie cieciorki odcedzić i osuszyć papierowym ręcznikiem.
    • Jasną wymieszać z oliwą i mieloną papryką, w ilości według uznania.
    • Ciemną wymieszać z oliwą, miodem i cynamonem.
    • Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i rozłożyć obie cieciorki, tak aby się nie wymieszały.
    • Piec w 190 st.C przez 50 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuzdrowa przekąskapieczona ieciorka

Komentarze

Podobne przepisy

cieciorka

Dodane przez: Kasja1986

chrupiąca cieciorka w ziołowej otoczce

Pyszna zdrowa przekąska idealna...

Karczek pieczony

Dodane przez: rena123

Karczek pieczony

Karczek pieczony jest doskonały...

Boczek pieczony

Dodane przez: MałaMi

Boczek pieczony

Z domowej wędliny mój Mąż najbardziej...

image-1rs5xyf

Dodane przez: viki2903

SCHAB PIECZONY

Nie wyobrażam sobie świątecznego...

Dodane przez: AWZAG

Pieczeń

Beztłuszczowa pieczeń

Schab pieczony

Dodane przez: bogusia82

Schab pieczony

Pyszny i aromatyczny schab, doskonale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE