Pieczona brukselka z miodem

  • wyświetlono: 66 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na smaczną pieczoną brukselkę z miodem. Pyszny dodatek do drugiego dania. Polecam.

  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

750 g brukselki
3 łyżki oleju
1 łyżka miodu
1/3 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczona brukselka z miodem

  • 1. Brukselkę czyścimy i kroimy na połówki, myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku.
    Wkładamy do miski, dodajemy do nich pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy brukselkę i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Pieczemy do momentu aż będzie prawie miękka – przez około 30 minut. W połowie pieczenia mieszamy brukselkę, aby ładnie się przypiekła z każdej strony.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

brukselkasezonowe przysmakimiódobiadtania kuchniaolejprosty przepissmaczny przepisdodatek do drugiego daniakuchnia na zimęgotuję z fantazją

Komentarze

Podobne przepisy

ziemniaki pieczone z czosnkiem

Dodane przez: EmiGotuje

Pieczone ziemniaczki z czosnkiem

Wiosenna propozycja dodatku obiadowego,...

Brukselka do obiadu

Dodane przez: adela7

Brukselka do obiadu

Pyszny dodatek do obiadu

Pieczeń rzymska z jajkiem

Dodane przez: AnkaFiranka

Pieczeń rzymska z jajkiem

Gdy znudziły się Wam lazanie, cannelloni,...

Buraczki z miodem

Dodane przez: Gregorhspeed

Buraczki z miodem

Ten dodatek do dań głównych zawsze...

Buraczki z miodem i sokiem z cytryny

Dodane przez: kuchenny świat

Buraczki z miodem i sokiem z cytryny

Zapraszam na smaczny dodatek do...

Mini marchewki z miodem i chilli

Dodane przez: monika016

Mini marchewki z miodem i chilli

Przedstawiam przepis na warzywka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE