Pieczeń ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny pomysł na obiad. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają szpinak. Pieczeń jest rewelacyjna - dobrze doprawiona, z posmakiem czosnku!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
    2 cebule
    3 łyżki bułki tartej
    3 jajka
    100 g mrożonego szpinaku
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
    Czosnek granulowany
    Liść lubczyku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Klops

Pieczeń ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy mrożone kulki szpinaku i dusimy do momentu całkowitego rozmrożenia i odparowania wody. Do osobnej miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno posiekaną cebulę. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Na końcu dokładamy przestudzony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i liściem lubczyku. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Mięso przekładamy do foremki keksowej (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 50-60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować