Pieczeń z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Aby kanapki były smaczniejsze i nie nudne! :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 800 g mięsa mielonego z szynki,
    8 średniej wielkości pieczarek,
    pół dużej czerwonej papryki,
    duża cebula,
    2 łyżki posiekanego lubczyku,
    jajko,
    2-3 łyżki bułki tartej,
    sól czosnkowa,
    pieprz

Pieczeń z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Pieczarki dokładnie myjemy i wraz z papryką kroimy w większą kostkę.
  • 2. Do mięsa dodajemy warzywa, lubczyk, jajko, bułkę tartą i mieszamy. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Pieczemy w keksówce przez około godzinę w 180 stopniach

Porady

Pod koniec pieczenia, możemy posypać pieczeń startym serem żółtym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy