Pieczeń z polędwicą owinięta w mięsie mielonym i boczku

4.48 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

nakomita pieczeń nadziana polędwiczką, pachnąca ziołami. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 80g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
    polędwiczka wieprzowa o ok 30 cm. długości
    150 g wędzonego boczku w plasterkach
    mała cebula
    ząbek czosnku
    łyżka oregano
    łyżka bazyli
    jajko
    kilka łyżek bułki tartej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Pieczeń z polędwicą owinięta w mięsie mielonym i boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę nacieramy solą i pieprzem.
    Mięso mielone, doprawiamy przyprawami, wbijamy jajko, dodajemy bułkę, pokrojoną drobno cebulę i wyciśnięty czosnek.
    Na folię aluminiową rozkładamy boczek następnie prostokątny płat mięsa mielonego o długości polędwiczki.
    Na mięso układamy polędwicę (blisko brzegu), i za pomocą foli zwijamy w rulon.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st ok 50- 1h.
    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować