nakomita pieczeń nadziana polędwiczką, pachnąca ziołami. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno...
1 godz. 30 min
Składniki:
80g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
polędwiczka wieprzowa o ok 30 cm. długości
150 g wędzonego boczku w plasterkach
mała cebula
ząbek czosnku
łyżka oregano
łyżka bazyli
jajko
kilka łyżek bułki tartej
sól
pieprz
Pieczeń z polędwicą owinięta w mięsie mielonym i boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę nacieramy solą i pieprzem.
Mięso mielone, doprawiamy przyprawami, wbijamy jajko, dodajemy bułkę, pokrojoną drobno cebulę i wyciśnięty czosnek.
Na folię aluminiową rozkładamy boczek następnie prostokątny płat mięsa mielonego o długości polędwiczki.
Na mięso układamy polędwicę (blisko brzegu), i za pomocą foli zwijamy w rulon.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st ok 50- 1h.
SMACZNEGO.
Komentarze