Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami

4.5 (188 ocen)

Delikatna pieczeń z mięsem kurczaka i warzywami,czyli to co lubimy jeść.

Składniki:


  • 1300g piersi z kurczaka
    papryka czerwona
    papryka żółta
    cebula
    3 ząbki czosnku
    12 szt. marynowanych cebulek
    12 szt. czarnych oliwek bez pestek
    100 g fety w kostkach
    2 jajka
    70 g kaszki kukurydzianej
    1 łyżka ostrej musztardy
    gałka muszkatołowa,słodka papryka,sól,pieprz kolorowy do smaku
    4 łyżki oleju

    masło,bułka tarta do formy

    rozmaryn,tymianek szałwia

Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pierś z kurczaka opłucz,zmiel w maszynce do mięsa. Warzywa
    oczyść.Papryki i cebulę pokrój w kostkę,czosnek posiekaj.Przesmaż na
    3 łyżkach oleju. Ostudź.Mięso mielone wymieszaj z jajkami,kaszką
    ,musztardą i dopraw do smaku przyprawami.
  • 2. Dołóż pokrojone w plasterki czarne oliwki ,odsączoną fetę, marynowane cebulki i podsmażone warzywa.
    Foremkę o długości 30cm. wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą.
  • 3. Masę nałóż do foremki.Wierz posmaruj olejem,posyp rozmarynem,tymiankiem i szałwią.
  • Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami 4. Piecz 80 minut w temp. 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować