Pieczeń z mięsa mielonego z jajeczną fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mój pomysł na smaczne, proste danie z mięsa mielonego z dodatkiem fasolki szparagowej.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    150 g fasolki szparagowej ( u mnie żółta)
    6-7 pomidorków koktajlowych
    4 jajka
    1 cebula
    1 kajzerka
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego koperku
    mielona słodka i ostra papryka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Pieczeń wieprzowa

Pieczeń z mięsa mielonego z jajeczną fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj namoczoną i odciśniętą w mleku kajzerkę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wbij jajko, przypraw do smaku mieloną słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Dokładnie wyrób na gładką masę. Mięsem wylep dno i boki podłużnej foremki ( o dł.25 cm), wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 2. Fasolkę umyj, obetnij końce i przekrój na trzy części. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Pozostałe jajka roztrzep, dodaj posiekany koperek oraz sól i pieprz. Następnie wylej na wylepione mięso. Wymieszaj razem z fasolką i pomidorkami, po czym wylej do foremki z mięsem. Danie zapiekaj ok.40 minut, aż wierzch się zarumieni. Podawaj np. z ziemniakami, polane sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować