Pieczeń z mięsa mielonego, boczku, sera i pietruszki.

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Łatwa i świetnie prezentująca się rolada na rodzinne okazje i od święta. Polecam jest naprawdę przepyszna

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowego z szynki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka pieprzu
    sól do smaku
    2 jajka
    9-10 plastrów boczku parzonego lub surowego
    opakowanie sera gouda w plastrach około 8 plastrów
    bukiet zielonej pietruszki

Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Pieczeń

Pieczeń z mięsa mielonego, boczku, sera i pietruszki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczeń z mięsa mielonego 1. Mięso mielone przyprawiamy papryką , solą i pieprze. Mieszamy z jajkami i wykładamy na folię aluminiową.
  • Pieczeń z mięsa mielonego 2. Następnie układamy boczek.
  • Pieczeń z mięsa mielonego 3. Na boczek wykładamy posiekaną pietruszkę.
  • Pieczeń z mięsa mielonego 4. Plastry sera układamy na pietruszce.
  • 5. Całość zwijamy w roladę i wkładamy w folii aluminiowej do podłużnej keksówki. Pieczemy około 50 minut w 190 stopniach. Następnie zdejmujemy folię aluminiową i zapiekamy na złoty kolor.

Porady

Po zdjęciu folii aluminiowej możemy roladę troszkę podlać wodą lub bulionem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować