Pieczeń z mielonego z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w wodzie, lekko odcisnąć. Do miski przełożyć mięso, bułkę, jajka, zmiażdżony ząbek czosnku, posiekaną cebulę i przyprawić do smaku (oprócz majonezu). Wyrobić na gładką masę.
2.Ugotować marchew z groszkiem, odcedzić i przestudzić. 1/2 dodać do masy mięsnej i wymieszać.
3.Keksówkę posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wyłożyć 1/2 masy, ułożyć kabanosy i na nie resztę masy. Wyrównać i posmarować majonezem. Piec 1 godzinę w 180 stopniach. Po wyjęciu odstawić na ok 15 minut. Pokroić w grube plastry i ułożyć na dużym talerzu.
4.Resztę warzyw przelać wrzątkiem i ułożyć na talerzu obok mięsa.
Komentarze