Pieczeń z mielonego z warzywami

4.5 (142 ocen)

Pyszna propozycja na obiad.

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 op. mrożonki marchew+groszek
    2 laski kabanosa wieprzowego
    2 jajka
    bułka
    cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki majonezu
    sól, świeżo zmielony pieprz
    papryka słodka
    papryka ostra
    majeranek
    tymianek
    2 łyżki musztardy

Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Keks Dania główne Pieczeń Klops

Pieczeń z mielonego z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie, lekko odcisnąć. Do miski przełożyć mięso, bułkę, jajka, zmiażdżony ząbek czosnku, posiekaną cebulę i przyprawić do smaku (oprócz majonezu). Wyrobić na gładką masę.
  • 2. Ugotować marchew z groszkiem, odcedzić i przestudzić. 1/2 dodać do masy mięsnej i wymieszać.
  • 3. Keksówkę posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wyłożyć 1/2 masy, ułożyć kabanosy i na nie resztę masy. Wyrównać i posmarować majonezem. Piec 1 godzinę w 180 stopniach. Po wyjęciu odstawić na ok 15 minut. Pokroić w grube plastry i ułożyć na dużym talerzu.
  • 4. Resztę warzyw przelać wrzątkiem i ułożyć na talerzu obok mięsa.

Porady

Podawać z ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Kabanosy Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować