Pieczeń z mielonego mięsa faszerowana papryką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 45 min

Ten i inne przepisy na obiady na cały miesiąc wraz z listą zakupów tylko w magazynie „Sól i Pieprz”

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • • 1 podłużna czerwona papryka
    • 250 g serka twarogowego
    z ziołami
    • 6 łyżek bułki tartej
    • 1 łyżka śmietany
    • 800 g mielonego mięsa
    wieprzowego
    • 1 jajko
    • sól, pieprz
    • 2 łyżki posiekanych ziół: natki
    pietruszki, bazylii
    • 1-2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń z mielonego mięsa faszerowana papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne. Połówki napełnić serkiem. Włożyć do lodówki. Dwie łyżki bułki wymieszać ze śmietaną i jajkiem. Dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
  • 2. Resztę bułki tartej wymieszać z ziołami. Z masy mięsnej uformować prostokąt, ułożyć połówki papryki z farszem i ostrożnie owinąć je mięsem. Uformować zgrabną roladę, oprószyć bułką tartą z ziołami. Mięso owinąć papierem do pieczenia, końcówki papieru związać lub skręcić na kształt cukierka.
  • 3. Roladę włożyć do piekarnika rozgrzanego do 160 °C i piec ok. 1 godziny. Następnie ostrożnie odwinąć papier, pieczeń przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować olejem i piec jeszcze ok. 15 minut w 180 °C.

Porady

1 porcja: ok. 950 kcal, 44 g białka, 77 g tłuszczu, 21 g węglowodanów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować