Pieczeń z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Taką pieczeń na każdą Wielkanoc przygotowuje moja babcia serdecznie polecam.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:


  • 1 kg. mięsa mielonego
    opakowanie przyprawy do mięsa mielonego
    1 surowe jajko
    ok.20 g. bułki tartej
    2 cebule
    4 jajka na twardo
    smalec

Pieczeń z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane cebule zetrzeć na tartce i dodać do zmielonego mięsa, dodać przyprawę do mięsa mielonego oraz bułkę tartą i jajko. Wstawić na 10 minut do lodówki. Ugotowane jajka obrać i pościnać końce. Częścią mięsa wyłożyć wysmarowaną smalcem blaszkę ułożyć jajka i przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika na 90 minut. Piec w temp. 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy