PIECZEŃ Z JAJKIEM

5 (168 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Prosta w przygotowaniu i smaczna pieczeń. Polecam.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki :
    1 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 jajko surowe
    1 ząbek czosnku
    trochę posiekanej natki pietruszki
    sól. pieprz, słodka mielona papryka, jarzynka, przyprawa do mięsa
    mielonego
    tłuszcz do posmarowania keksówki
    odrobina bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Pieczeń z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  PIECZEŃ Z JAJKIEM 1. Do mięsa dodajemy surowe jajko, rozgnieciony ząbek czosnku, natkę
    pietruszki i przyprawy. Razem łączymy. Keksówkę o wym. 30 cm x 10 cm
    smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy połowę
    mięsa, wzdłuż foremki układamy całe jajka. Przykrywamy resztą mięsa,
    dociskamy. Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 180 st. około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować