PIECZEŃ Z JAJEM

0 (0 ocen)

Pyszna i aromatyczna pieczeń na kanapki

Składniki:

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
    1/2 kg boczku wieprzowego
    2 duże udka z kurczaka
    4 jaja
    1 łyżka bułki tartej
    sól ,pieprz,czosnek w proszku,przyprawa uniwersalna
    natka zielonej pietruszki
    4 ugotowane jaja

Pieczeń z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W udkach oddzielić mięso od kości.Mięso drobiowe i wieprzowe zmielić razem dwa razy.Następnie dodać surowe jaja,bułkę tartą i przyprawy.Dobrze wyrobić .Dodać posiekaną natkę pietruszki i jeszcze raz wyrobić. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć połowę mięsa na to ułożyć ugotowane jaja lekko je wciskając.Wyłożyć pozostałe mięso i docisnąć.Na górze odwrotną stroną noża zrobić krateczkę.Upiec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy