Pieczeń z grzybami suszonymi

0 (0 ocen)

Można podać na ciepło z sosem grzybowym, na zimno też pyszna ...

Składniki:

  • -pierś indyka 90 dkg
    -grzyby suszone 2 dkg
    -cebula 1 sztuka
    -czosnek 2 ząbki
    -sól
    -pieprz
    -jajko 2 sztuki
    -oliwa 2 łyżki
    -bułka tarta 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń z grzybami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać wodą, odstawić do namoczenia na trzy godziny.
    Przelać do garnka razem z wodą w której były moczone, gotować około 20 -30 minut. Odcedzić i pokroić.
    Mięso skręcić przez maszynkę.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić cebulkę i zeszklić.
    Dodać na patelnię grzyby, oprószyć solą, podsmażać 10 minut. Wystudzić.
    Mięso przełożyć do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą i zawartość patelni.
    Doprawić solą i pieprzem, wyrobić gładką masę.
    Przykryć miskę, odstawić na 30 minut.
    Formę o wymiarach 11 cm x 24 cm wysmarować tłuszczem, oprószyć bułką tartą.
    Przełożyć masę mięsną, delikatnie dociskając.
    Piec w temperaturze 180 stopni około 60 minut.
    Można podawać na ciepło z sosem albo na zimno na kanapki.
    SMACZNEGO!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.84 (195 ocen)

Bigos z suszonymi grzybami

To może cię zainteresować