Pieczeń z foremki

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przepyszna pieczeń z mielonego mięsa z łopatki i fileta z kurcząt Wyśmienita do obiadu jak i na kanapki...

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa z łopatki ,50-60 dkg fileta z drobiu ,
    2 ząbki czosnku ,sól,pieprz ,1/2 szkl wody,1 łyżkę majeranku,
    Do zamarynowania fileta ,sól,pieprz ,przyprawa do kurczaka,
    łyżka magi w płynie
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń z foremki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone doprawić do smaku czosnkiem ,solą ,pieprzem,łyżkę majeranku , czerwoną delikatą ,wlać do mięsa pół szkl wody i dobrze wyrobić.

    Fileta kroimy w podłużne paski,marynujemy solą ,pieprzem,
    przyprawą do kurczaka ,łyżką magi w płynie mieszamy wszystko i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki

    Połowę mięsa mielonego wykładamy do foremki na to kładziemy zamarynowany pokrojony w paski filet dobrze uciskając
    Przykrywamy drugą częścią mięsa mielonego , wyrównując

    1 godz,pieczemy w temperaturze 200 stopni
    pozostałe 15 minut pieczemy w temperaturze 100 stopni

    15 minut przed wyjęciem pieczeni ,możemy posypać papryką ostrą lub słodką według uznania i ponownie wkładamy do piekarnika

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Majeranek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować