Pieczeń z cebulką

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszna i soczysta, zachwyciła całą rodzinę.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg szynki wieprzowej
    Cebula
    Czosnek (3 ząbki)
    1 łyżka papryki słodkiej
    Łyżeczka Kminku
    4 ziarenka ziela angielskiego
    Łyżka pieprzu
    Szczypta soli
    5 goździków
    Olej lub smalec do obsmażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Szynki

Pieczeń z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Szynkę nacinamy raz z jednej, raz z drugiej strony nie do końca co około 2-3 cm i rozbić. Posypujemy przyprawami z obu stron, posiekanym czosnkiem i nacieramy. Cebulkę zeszklić na tłuszczu i wyłożyć na mięso. Złożyć na pół, zwinąć i obwiązać sznurkiem. Obsmażyć ze wszystkich stron na tłuszczu i wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika uprzednio zalewając mięso wodą do 1/3 wysokości. Piec 2,5 godziny, 20 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować