Pieczeń z bażanta

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Propozycja z wykorzystaniem gotowanego mięsa, która świetnie sprawdza się na gorąco oraz jako wędlina.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • obrane mięso z jednego ugotowanego bażanta
    ugotowane warzywa z rosołu( seler, pietruszka, marchewka, pasternak)
    1 łyżka smalcu z gęsi
    1 cebula
    kaszka manna razowa - około 4 łyżek
    6 jaj
    bułka tarta
    pieprz ziołowy, sól, gałka muszkatołowa
    ogonki (łodyżki) z natki pietruszki
    papryczka chili
    świeży liść laurowy
    masło - 1 łyżka
    1 łyżka miodu
    1 jabłko
    1 gruszka
    majeranek
    + smalec i bułka do przygotowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Wędliny

Pieczeń z bażanta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na smalcu zeszklić cebulę.
  • 2. Na drugiej patelni: masło, miód, pokrojone jabłko i gruszka - skarmelizować, posolić, oprószyć majerankiem.
  • pieczeń z bażanta 3. Przez maszynkę do mięsa mielimy:
    -mięso - warzywa - mięso - liść laurowy - chili- ogonki natki pietruszki - mięso - warzywa
    Następnie: dodajemy zeszkloną cebulkę, skarmelizowane owoce, mieszamy, przyprawy, jajka i kaszkę - wyrabiamy.
  • pieczeń z bażanta 4. Formę, w której pieczemy - dokładnie wsmarowujemy we wszystkie ścianki smalec, obsypujemy bułką tartą.
  • pieczeń z bażanta 5. Wyrobioną masę, wykładamy do formy - uklepując zawartość.
  • pieczeń z bażanta 6. Wyłożoną masę, po "wyklepaniu" (żeby pozbyć się powietrza), posypujemy bułką tartą i pieczemy około godzinę w 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować