Pieczeń w sosie grzybowym

4.5 (148 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Na dobry obiad

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz, sól, kminek, papryka słodka, magi
    olej
    mały słoik marynowanych grzybów
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczeń 1. Mięso zamarynować na 2 godz. w przyprawach z cebulą i czosnkiem. Olej rozgrzać na patelni karkówkę usmażyć z każdej strony podlać wodą i dusić do miękkości. gotowe mięso wyjąć do sosu dodać grzyby podsmażyć. Mąkę rozmieszać z wodą wlać do sosu aby zgęstniał doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować