Pieczeń tymiankowa w piwie

5 (165 ocen)

Polecam ten przepis, nie jest pracochłonny a bardzo efektowny.

Składniki:

  • 1 kg szynki
    ¾ szklanki jasnego piwa
    10 małych cebulek
    2 łyżki miodu
    1 łyżka tymianku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń tymiankowa w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i tymiankiem, odstawiamy na 30 minut do lodówki.
  • 2. Szynkę obwiązujemy nicią, smarujemy miodem i obsmażamy na złoty kolor . Następnie układamy ją w naczyniu do zapiekania i obkładamy cebulą pokrojoną w krażki. Wlewamy piwo i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na 70 minut. Od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować