PIECZEŃ RZYMSKA Z SOSEM BBQ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Smaczna porcja mięsa w nieco innej odsłonie. Gdy mamy ochotę na coś zupełnie innego jak również czas nie pozwala na większe kombinacje proponuję taka pieczen przy której nie ma dużo pracy bo wystarczy zamieszać i do pieca.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego z indyka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżka musztardy Dijon
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka tymianku
    3/4 szklanki bułki tartej
    2 łyżki oleju

    Sos BBQ:
    2/3 szklanki ketchupu
    1/3 szklanki ciemnego cukru
    1 łyżka octu jabłka
    1 łyżka musztardy Dijon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczeń rzymska z sosem bbq - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek pokroic na drobno i zrumienic na rozgrzanym oleju. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
  • 2. Do mięsa dodać przyprawy, podsmażoną cebulę, jajko, bułkę tartą oraz połowę sosu BBQ, dokładnie wyrobić na gładką masę. Mięso przełożyć do formy keksowka, wierzch polać pozostałą częścią sosu BBQ. Nakryc folia aluminiowa i wstawić do nagrzanego piekarnika. Pieczenie ok. 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Porady

Do mięsa możemy użyć gotowego sosu BBQ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować