Pieczeń rzymska z kapustą

4.48 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealna do obiadu jak również na zimno do chleba.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • NA KEKSÓWKĘ

    750g łopatki wieprzowej
    0,5 małej główki kapusty białej
    2 kajzerki namoczone w wodzie
    4 duże jajka
    1 średnia cebula
    1 szklanka bułki tartej
    sól LUB przyprawa uniwersalna
    pieprz

    masło i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Klops

Pieczeń rzymska z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy i odciskamy z wody.
  • 2. Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki. Kajzerki rozmaczamy w wodzie i odciskamy. Mięso, kapustę i rozmoczone bułki dwukrotnie mielimy.
  • 3. Wszystko przekładamy do dużej miski. Wbijamy jajka, dodajemy posiekaną cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem i zagęszczamy bułką tartą.
  • 4. Masę dokładnie wyrabiamy, a następnie przekładamy do nasmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy 70 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować