Pieczeń rzymska z jajkiem w środku

  • wyświetlono: 1105 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pieczeń idealna na ciepło jak i na zimno

IMG_20190607_134026_500

Składniki

1 kg mięsa mielonego
500 g pieczarek
8 jajek
bułka tarta
1-2 cebule
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
przyprawa do mięsa mielonego
papryka ostra

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń rzymska z jajkiem w środku

  • 1. Do mięsa dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i cebulę, 2 jajka, wyciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę.
  • 2. Pozostałe jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Masę mięsną rozkładamy na papierze do pieczenia (ja miałam blaszkę 35 x 12) po środku jajka i ponownie masę mięsną.
  • 3. Pieczemy ok 60 minut w temp 180 stop C.
    Pozostawić do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcipieczen rzymskapieczeń z pieczarkamipieczeń z jajkiem

Komentarze

Podobne przepisy

pieczeń rzymska

Dodane przez: agarybak76

Pieczeń rzymska z indyka

Smaczne, ciekawe urozmaicenie dla...

pieczeń rzymska z boczkiem

Dodane przez: majka190382

PIECZEŃ RZYMSKA Z BOCZKIEM

Tej ,,nadzianej" pieczeni fajnego...

Pieczeń rzymska w koszyczku z żeberek

Dodane przez: ewaeu

Pieczeń rzymska w koszyczku z żeberek

Pieczeń rzymską zazwyczaj robię...

Pieczeń rzymska z papryką

Dodane przez: Kuchnia Marty

Pieczeń rzymska z papryką

Doskonała w smaku pieczeń rzymska...

Pieczeń rzymska z papryką

Dodane przez: danusia19671

Pieczeń rzymska z papryką

Z tej porcji wychodzi duża wąska...

s

Dodane przez: sylwin03

Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE