Pieczeń rzymska z indyka

4.5 (174 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Smaczne, ciekawe urozmaicenie dla kotletów mielonych. Z pieczarkami, cebulką , marchewką i chrupiącymi pestkami słonecznika :)

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego z indyka
    4-6 pieczarek
    2 marchewki
    2 ząbki czosnku
    mała cebula
    bułka czerstwa
    3 łyżki pestek słonecznika
    jajko
    sól, pieprz
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Pesto

Pieczeń rzymska z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmaż pieczarki 1. Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Cebulę posiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na gorącym oleju. Ostudzić. Marchewki oczyścić, ugotować al dente. Ostudzić i pokroić na plasterki.
  • wszystkie składniki połącz 2. Do miski przełożyć mięso mielone, namoczoną i odciśniętą bułkę, pieczarki z cebulką, marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pestki słonecznika. Wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do podłużnego naczynia żaroodpornego(u mnie o dł.25 c). Piec 30-40 minut w 180 st. Podawać pokrojone na plastry z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować