PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pieczeń na gorąco i na zimnohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/13/9ef66f62866a5c1f44f87e0cef741ff8fbaa2a89.jpeg816612http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pieczen-na-goraco-i-na-zimno-1
1,5 kg mięsa drobiowego na mielone
0,5 kg łopatki wieprzowej
6-7 ząbków czosnku
5 jajek
majeranek, sól, pieprz, czerwona papryka słodka
Sposób przygotowania przepisu:
Pieczeń na gorąco i na zimno
1.
Mięso mielimy razem z czosnkiem, dodajemy jajka ,doprawiamy do smaku , solą, pieprzem ,majerankiem oraz papryką słodką. Dobrze wyrobić , ja wyrabiam ręką, mięso musi tworzyć jedną całość . Następnie dzielimy mięso na dwie części i układamy w dwóch wąskich formach (39 cm x10 cm),Formy należy wcześniej wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec 90 min na 180 stopni,włączony termoobieg
Upieczone mięso doskonałe na gorąco do drugiego dania, jak również na zimno do chleba
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze