Pieczeń na gorąco i na zimno

  • wyświetlono: 743 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepis dostałam od kucharki przygotowującej przyjęcie weselne

Halina1
  • 40min

Składniki

1,5 kg mięsa drobiowego na mielone
0,5 kg łopatki wieprzowej
6-7 ząbków czosnku
5 jajek
majeranek, sól, pieprz, czerwona papryka słodka

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń na gorąco i na zimno

  • 1. Mięso mielimy razem z czosnkiem, dodajemy jajka ,doprawiamy do smaku , solą, pieprzem ,majerankiem oraz papryką słodką. Dobrze wyrobić , ja wyrabiam ręką, mięso musi tworzyć jedną całość . Następnie dzielimy mięso na dwie części i układamy w dwóch wąskich formach (39 cm x10 cm),Formy należy wcześniej wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec 90 min na 180 stopni,włączony termoobieg
    Upieczone mięso doskonałe na gorąco do drugiego dania, jak również na zimno do chleba

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadsmaczne do chleba
 

Komentarze

Podobne przepisy

polędwiczki na warzywach

Dodane przez: rena123

Polędwiczki pieczone na warzywach

Znakomite danie na obiad lub ciepłą...

image-21wq7hv

Dodane przez: monika016

Kurczak pieczony na ryżu

Dzięki zalewie ryż ma wyjątowy...

pieczony udziec z indyka na marchewce i szparagówce

Dodane przez: majka190382

PIECZONY UDZIEC INDYCZY NA MARCHEWCE I SZPARAGÓWCE

Bardzo lubimy mięso drobiowe,czasem...

image-116lap5

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kurczak pieczony na ryżu

Uwielbiam taki pieczony ryż, a...

zupa śledziowa

Dodane przez: martaf

Zupa śledziowa na zimno

smaczna, lekka:)

Kapusta z ziemniakami

Dodane przez: bienpyt

Kiszona kapusta z ziemniakami na gorąco

Idealne na zimowe dni, pyszne,...