Pieczeń na gorąco i na zimno

  • wyświetlono: 847 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepis dostałam od kucharki przygotowującej przyjęcie weselne

Halina1
  • 40min

Składniki

1,5 kg mięsa drobiowego na mielone
0,5 kg łopatki wieprzowej
6-7 ząbków czosnku
5 jajek
majeranek, sól, pieprz, czerwona papryka słodka

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń na gorąco i na zimno

  • 1. Mięso mielimy razem z czosnkiem, dodajemy jajka ,doprawiamy do smaku , solą, pieprzem ,majerankiem oraz papryką słodką. Dobrze wyrobić , ja wyrabiam ręką, mięso musi tworzyć jedną całość . Następnie dzielimy mięso na dwie części i układamy w dwóch wąskich formach (39 cm x10 cm),Formy należy wcześniej wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec 90 min na 180 stopni,włączony termoobieg
    Upieczone mięso doskonałe na gorąco do drugiego dania, jak również na zimno do chleba

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadsmaczne do chleba

Komentarze

Podobne przepisy

Tortilla z parówkami na zimno

Dodane przez: Paulina1507

Tortilla z parówkami na zimno

Upały wszystkim doskwierają, a...

Kurczak pieczony na ryżu

Dodane przez: smak i uczucie

Kurczak pieczony na ryżu

Obiad, który robi się sam. Takie...

image-116lap5

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kurczak pieczony na ryżu

Uwielbiam taki pieczony ryż, a...

polędwiczki na warzywach

Dodane przez: rena123

Polędwiczki pieczone na warzywach

Znakomite danie na obiad lub ciepłą...

Kapusta z ziemniakami

Dodane przez: bienpyt

Kiszona kapusta z ziemniakami na gorąco

Idealne na zimowe dni, pyszne,...

zupa śledziowa

Dodane przez: martaf

Zupa śledziowa na zimno

smaczna, lekka:)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE