Pieczeń mięsna ze słodkim akcentem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną pieczeń z łopatki wieprzowej ze słodkim akcentem mieszanki keksowej. Taka pieczeń to świetny pomysł na rodzinny obiad. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mielonej łopatki wieprzowej
    1 łyżka cebuli granulowanej
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka soli, pieprzu czarnego i ziołowego
    1 jajko
    3 łyżki panieru z ciecierzycy (bułki tartej)
    1 garść mieszanki keksowej+ do posypania
    foremka 20x11 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Pasztet

Pieczeń mięsna ze słodkim akcentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy mięso, dodajemy posiekany czosnek, przyprawy, jajko i panier z ciecierzycy (bułkę tartą). Wyrabiamy masę a potem dosypujemy mieszankę keksową, jeszcze chwilę wyrabiamy. Przekładamy masę mięsną do foremki i posypujemy mieszanką keksową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować