pieczeń mielona z kiszonym ogórkiem z szybkowara

5 (157 ocen)

smaczna również na zimno do pieczywa....................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone 75 dag, jajka 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cebula 2 średnie, ogórki kiszone 4 średnie, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 1,5 szklanki, woda 1/4 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń mielona z kiszonym ogórkiem z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mięso mielone z łopatki wieprzowej dobrze wyrobić na kleistą masę z pieprzem, kucharkiem, jajkami, pokrojonymi w kostkę ogórkami, cebulą, tartą bułką z 1/4 szklanką wody
  • etap 2. z masy uformować 2 podłużne pieczenie, posypać je tartą bułką
  • etap 3. na patelni rozgrzać olej i zrumienic każdą pieczeń z obu stron
  • etap 4. pieczenie włożyć do szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz", wlać 1 szklankę wody, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 25 minut na mniejszym ogniu - szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
  • etap 5. pieczenie wyjąć na talerz, wywar można wykorzystać do zrobienia sosu gdy podamy porcje pieczeni na ciepło na obiad
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować