Pieczeń Drobiowo - Wieprzowa z Dodatkiem Pieczarek i Papryki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pieczarki w lodówce więc... szybka myśl... pieczeń :D
i było warto ojjj pyszna była.

przepis na 2 foremki o wymiarach : 23cmx11cm

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg mięsa mielonego wieprzowego
    500g fileta z kurczaka
    350g pieczarek
    1 papryka czerwona
    1/2 papryki zielonej
    2 łyżki natki pietruszki
    2 cebule
    2 jajka
    czosnek albo sól czosnkowa
    sól
    pieprz
    papryka słodka mielona

Pieczeń drobiowo - wieprzowa z dodatkiem pieczarek i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, wystudzić.
    2. W dużej misce umieścić mięso mielone, filet z kurczaka pokrojony w grubszą kostkę, usmażoną cebulkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, papryki w kostkę, natkę, jajka, doprawić solą, pieprzem, solą czosnkową oraz papryką.
    3. Wszystko dokładnie wyrobić.
    4. Mięso umieścić w foremkach aluminiowych, uklepać, wierzch posmarować olejem, zapiec w piekarniku w temperaturze 180* 80-90minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy